DHSR Sárvár sajtóközlemény

Ahol átölel a természet!

Ha Önnek szép természeti környezet, frissítő fürdőzés és kényeztető kezelések nyújtanak igazán kikapcsolódást a hétköznapok rohanásából, örömmel ajánljuk figyelmébe a négycsillagos DANUBIUS HEALTH SPA RESORT SÁRVÁR szolgáltatásait. A szálloda kertjéből nyíló 9 hektáros gyönyörű park, a jótékony hatású sárvári termálvíz mellett a családias hangulat és a figyelmes kiszolgálás jelentik a ház fő vonzerejét. A látványos átrium stílus különleges kisugárzást, tágas tereket, fényt és varázslatos légkört teremt.

A királyi park
Vendégeinket páratlanul szép természeti környezet, egy 9 hektáros botanikus kert fogadja a szálloda körül. Méltóságteljes famatuzsálemek, színpompás cserjék és vidáman úszkáló vadkacsák társaságában az árnyas sétautak napi barangolásra csábítanak. Szinte megáll az idő a közeli kis tó partján üldögélve, miközben gyönyörködve figyeljük a természet színeit, megcsodáljuk a növényritkaságokat, hallgatjuk a madarak énekét. Ha idegesnek és feszültnek érzi magát, itt a természet szívében biztosan felszabadul a mindennapos rohanás és stressz alól, nyugalmat éa feltöltődést talál.

A termálvíz
A szálloda saját termálforrása államilag elismert, alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz,  1300 m mélyből 48 °C hőmérséklettel tör fel. 0,5% ásványtartalmú, biológiailag enyhébb, lúgos vegyhatású vízről van szó, amely főként nátrium-kloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont nem. A selymes tapintású termálvíz szinte teljesen szagtalan és kristálytiszta, elsődleges hatékonysága pedig magas hőmérsékletében rejlik.
A fürdőzés során a bőr hőmérséklete emelkedik, az erek kitágulnak, nő a keringő vér mennyisége, az izomgörcsök fokozódnak – szinte megfiatalodnak vendégeink! A fürdő nemcsak feszültség- és stresszoldó, hanem izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású is. Elősegíti a szervezet kipihenését és regenerálódását, az erőnléti állapotot javítja. A sárvári gyógyvíz nagyon jó hatást tesz a bőrre, fiatalítja és selymes-puhává varázsolja…

Wellness és fürdő létesítmények

• Fedett termálmedence (12,5 x 8 m, 36 °C)
  • Kerti termálmedence (13,5 x 8 m, 28-32 °C),
  • Részben fedett, részben nyitott ermál élményfürdő (kb.104 m2, 30-34 °C) pezsgőfürdővel, masszázs fúvókákkal, relaxációs fekvőpadokkal, gejzírrel és víz alatti teljes testmasszázzsal
  • Szaunavilág 140 m2-en (finn szauna, gőzfürdő, infraszauna, aromakabin) Zsolnay pihenőpadokkal és ivókúttal, tágas pihenőtérrel, közvetlen kijárattal az arborétumba, 100 m2-es terasszal
  • Egészség-wellness központ
  • Szépségszalon, szolárium

Sportlehetőségek

• Naponta csoportos reggeli torna, vízi torna, autogén tréning, jóga, callanetics, izomlazítás Jacobsen-módszerrel, hátgerinc torna, aqua jogging, fit ball és thera band gimnasztika
  • Séta, jogging, vagy Nordic Walking - egyénileg vagy csoportosan, a szállodai sportanimátor vezetésével
  • Petanque pálya, lengőteke, asztalitenisz, kosárpalánk, tollaslabda pálya, kerti sakk a szálloda kertjében, ingyenes kerékpárkölcsönzés, vezetett kerékpártúrák,
  • Danubius Premier Fitness Studio

Gasztronómia
Ismerje meg Pannónia és a Rába-völgye gazdag ízvilágát a Nádor étteremben, amely nyáron hangulatos terasszal bővül. Napi és a' la carte kínálatunk a magyar és nemzetközi konyha remekeivel, továbbá vegetáriánus, kímélő és wellness menüvel különleges gasztronómiai élményben részesíti vendégeinket.
A páratlan szépségű Átrium kávéház - a szórakoztató rendezvények helyszíne - változatos étel- és italkínálata kellemes időtöltésre csábít.
Kínálatunkat májustól szeptemberig kerti bár színesíti.

Szabadidős programlehetőségek

• Sárvár a nyugat-magyarországi régió dinamikusan fejlődő, tizenhatezer lakosú városa, sokarcú és sokszínű, gazdag múlttal rendelkező település. A város szívében álló Nádasdy-vár a reneszánsz várkastélyok hangulatát idézi, a Nemzeti Kulturális Örökség része.
  • A vártól néhány lépésre terül el az Arborétum, Lajos bajor királyi herceg hajdani 9 hektáros királyi kertje. 200-300 éves kocsányos tölgy, 190 éves japán akác, platánok, tiszafák, számtalan örökzöld, a rhododendronok csodálatos pompájukkal lepik meg a parklátogatót.
  • A hét tóból álló Csónakázó tó, a Rába part, a Vadkert, az erdős-ligetes várkörnyék minden korosztály számára tartogat látnivalót. Az aktív pihenésre vágyóknak a kerékpártúrák, horgászat, vadászat, lovaglás és kirándulás örömeit kínálja e varázslatosan szép vidék.
  • Autó-és motorfutamok a Pannónia Ringen, Ostffyasszonyfán (10 km-re Sárvártól)
  • Kirándulási lehetőség a környék turisztikai nevezetességeihez (Jáki templom, Kőszeg, cáki pincesor, Szombathely, Ság-hegy, sümegi vár)

DANUBIUS HEALTH SPA RESORT SÁRVÁR

9600 Sárvár, Rákóczi u.1.

KépKépKépKépKép