Hotel Annabella sajtóközlemény
„Láttam Annabellát – Háltam Európában”

Ezzel a címmel jelent meg az első újságcikk a Hotel Annabelláról 1968 áprilisában. Ebben az évben fogadta első vendégeit a balatoni szállodafejlesztési program keretében elsőként épült szálloda. Ahogy a cím is utal rá, kívülről bárki megtekinthette, de vendégkörét a fizetőképes, igényes, javarészt nyugat-német vendégek alkották.

„Füred egyik újkori jelképe”

Az impozáns épület a modern építészet örök darabja. Tervezéséért Pázmándi Margit építész Ybl-díjat kapott, ezzel ő az egyetlen kétszeres Ybl-díjas építésznő. A kék és fehér színekben pompázó homlokzatú szálloda Balatonfüred egyik legszebb pontján, a Balaton-parton fekszik, a híres Tagore sétány közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a Tihanyi-félszigetre.

Szobák és szolgáltatások

A szálloda 383 teraszos szobával és 5 apartmannal várja vendégeit. A szobák fürdőszobával, telefonnal, televízióval és minibárral felszereltek, az apartmanok mindemellett légkondicionáltak. Az aktív pihenést szolgálja a nyitott és fedett úszómedence és a hotel privát strandján található vízieszköz-kölcsönző. Szauna, szolárium, masszázs, parkoló, ajándékbolt, fodrászat, manikűr, pedikűr, kozmetika, internetsarok és a szálloda halljában ingyenes WIFI bővítik a szálloda szolgáltatásainak körét. A gyerekeket a főszezonban animátorok szórakoztatják.

Vendéglátás

Az Annabella Étterem büféreggelivel és –vacsorával, magyaros és nemzetközi ételspecialitásokkal várja a vendégeket, akik a helyi borokat, sőt a környék bortermelőinek díjazott borait is megkóstolhatják. Nagy népszerűségnek örvend a szálloda kertjében található Sörkert, ahol sramli zene szórakoztatja a csapot sörre szomjazókat. Heti egy alkalommal „Híres magyar ételek bemutatkozása” tematikus est kerül megrendezésre.

Szállodánk vendégei voltak

A Hotel Annabella több mint 40 éves működése óta számos ismert művészt, sportolót és közéleti személyiséget láthattunk vendégül. Gyakran visszatérő vendégünk, Pálffy István Balatonfüred és Tihany című könyvében is sort kerít a szálloda bemutatására. Szállodánk életében kiemelkedő eseményeknek számított Indira Gandhi 1972-es látogatása és Kabos László főszereplésével A veréb is madár című magyar játékfilm forgatása.

Hotel Annabella
H-8230 Balatonfüred, Deák Ferenc u. 25.
Tel.: 87 / 889 431
Fax: 87 / 889 435