Hotel Palatinus City Center sajtóközlemény

Századeleji hangulatban

A belváros szívében áll egy patinás szálloda 1915 óta. A közel egy évszázadnyi idő alatt sokat megért falak, ha beszélni tudnának… Elmondanák, hogy a szálloda az évtizedek alatt 88 szobásra bővítette a kínálatát, továbbá 6 db főutcára néző lakosztályában nem kevésbé híres vendégek laktak már, mint José Carreras, Plácido Domingo, Habsburg dinasztia több tagja, Jiri Menzel és még sorolhatnánk. Mesélnének a mindenkori igényekhez kialakított vendéglátásról: ’20-’30-as évek színházáról, a Gösser Söröző és Bowling Bár éjszakába nyúló mulatságairól, a báli időszak teltházas báljairól, arról, hogy 1923. október 30-án Bartók Béla is adott zongorakoncertet a szálloda dísztermében.
Az idő múlásával a szálloda több alkalommal is kívül-belül felújításra került, de a szecessziós stílus mindvégig megőrizte önmagát. Jelenlegi formájában a századeleji hangulat és a modern, kifinomult ízlés jól megférnek egymás mellett. A klasszikus szállodai szobák mellett a patinás Palatinus Étterem, a mediterrán hangulatú Relax Stúdió kellemes kiegészítője egy egész napos városi csatangolásnak. Tavasztól őszig a mindig nyüzsgő főutcára nyíló éttermi teraszon elfogyasztott méltán híres villányi bor felejthetetlen élményt nyújt.
A bálterem a mai napig méltó ünnepi helyszíne a régió és a város legnevesebb báljainak, elegáns helyszíne esküvőknek, egyedi helyszíne nemzetközi eseményeknek, fogadásoknak.
A modern kor igényeire is gondolván a szobák nagy része klimatizált, minden szoba kávé- és teabekészítéssel várja a vendégeket, a szálloda teljes területe alkalmas WiFi csatlakozásra. A szálloda mélygarázsa megfelelő hely arra, hogy „leparkoljanak” nálunk a városba látogatók. Klimatizált különtermeink konferenciák, meetingek kihagyhatatlan helyszíneként várják a Pécsett még nem járt vagy visszatérő vendégeket.

Hotel Palatinus City Center***superior
H-7632 Pécs, Király u. 5.
Telefon: +36 72 889400 – Fax: +36 72 889438
Email: pecs.reservation@danubiushotels.com