Pöstyén sajtóközlemény

Pöstyén – egy közismert gyógyfürdő Nyugat-Szlovákiában

Egészségmegőrző programok termálvízben és kénes iszapban

Pöstyén régi hagyományokra visszatekintő gyógyfürdőváros, amely egyedülálló természeti kincseinek a helyi termálvíznek és a gyógyhatású kénes iszapnak köszönhetően vált közismertté. Pöstyén mintegy 80 kilométerre fekszik észak-nyugatra Pozsonytól, a Szlovák fővárostól, a második leghosszabb szlovák folyó, a Vág partján. A híres gyógyfürdő központját egy a folyó által kialakított fürdőszigeten alapították a 19. században.

Az egyedülálló gyógyhatású források gyógyvízével kezelik a mozgásszervi megbetegedéseket

A 60 méter mély különleges kutak ásvány-tartalmú termálvize eredetileg 2,000 méter mélységről, kilenc forrásból fakad, kémiai összetételük és hőmérsékletük állandó. A források hőmérséklete 67 és 69 Celsius fok között van. A gyógyhatású kénes iszap az ásvány-tartalmú termálvíz, a helyi lágy kőzetek valamint a speciális bakteriális mikro flóra hosszas kémiai együtthatásának eredményeként alakult ki. Az ásvány-tartalmú termálvíz és a kénes iszap egyedülálló kombinációja különösen mozgásszervi megbetegedések esetén hatásos. Ide tartoznak a csont és ízületi-, az izom és kötőszöveti-, valamint a mozgáskoordinációban igen fontos központi és perifériás idegrendszer betegségei is.
A Pöstyén fürdőben jelenleg kínált gyógyeljárások és fürdőkezelések a legújabb tudományos eredményeken alapulnak. A betegek több mint 60 gyógyeljárás között választhatnak a különféle masszázsoktól kezdve a fotóterápián és oxigénterápián keresztül egészen az inhalációkig, amely lehetővé teszi gyógyfürdő programok egyénre szabott összeállítását. A Fürdő a relaxációs, pihenőprogramokon kívül komolyabb, átfogó gyógyfürdő tartózkodásra invitálja kedves vendégeit. Az ajánlatokhoz tartoznak az orvosi felügyelet mellett folyó fogyókúrák mellett preventív programok a mozgásszervi megbetegedések megelőzésére, a “táplálkozási egyensúly” helyreállítására valamint a “Burn-out” szindróma kezelésére is.

Sport és kulturális rendezvények széles választéka

A gyógyfürdő vendégei kedvező árfekvésű két-csillagos- és luxus lakosztályok között válogathatnak a szecessziós stílusban épült Thermia Palace Hotel-ban*****. Minden szállodánk a festői szépségű Gyógyfürdőszigeten helyezkedik el.  A kezelések mellett a Pöstyén fürdő különböző kikapcsolódást biztosító programokról, sport és kulturális eseményekről is gondoskodik. A vendégek golfozhatnak, teniszezhetnek, biciklizhetnek, kirándulhatnak, sőt lovagolhatnak is. A sĺňavai duzzasztógát nyáridőben ideális vitorlázásra, evezésre, szörfölésre vagy vízisíelésre. A Vág folyó és a közeleső víztározó a horgászok paradicsoma. A téli sportok szerelmesei meglátogathatják a 30-km-re eső sí központot vagy korcsolyázhatnak természetes, befagyott tavakon vagy a közeli korcsolyapályán. A kultúrára vágyó vendégek bizonyosan örömüket lelik a májusban megrendezésre kerülő Hagyományos Kézműves Piacban, ellátogathatnak a június első hétvégéjén rendezett Nyári Fürdőszezon megnyitójára, a Concour´s d’Elégance – különleges old-timer kiállításra, a júliusi Jazz Napokra, az őszi Virág promenádra, a decemberben nyitva tartó Adventi piacra és rendszeres koncerteken vehetnek részt a Harmony Pavilonban és a Kulturális központban. A környék kiváló kirándulásokra is, borpincék, kastélyok és nemesi udvarházak kínálnak további látnivalót.

Híres emberek a Pöstyén Gyógyfürdő vendégeként

A Pöstyén fürdő által nyújtott előnyöket számos híres vendég is élvezte. A politikai élet vezető képviselői I. Károly osztrák császár, II Vilmos német császár és I. Ferdinánd bolgár cár már 1917–ben találkozásuk helyszínéül választották a fürdőt. Pöstyén a mai napig megtartotta nemzetközi tekintélyét. Nemrégiben Ban Ki-Moon – ENSZ Főtitkár valamint a Visegrádi 4-ek Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország államelnökei tettek látogatást házainkban, a Szlovák nemzeti futball válogatott valamint a Brit rock együttes a Status Quo tagjai pihentek illetve regenerálódtak szolgáltatásaink segítségével.
A Pöstyén Gyógyfürdővel kapcsolatban további információ áll rendelkezésre a www.spapiestany.com oldalon vagy a 00421 33 775 7733 telefonszámon.

KépKép