Megnyílt Szlovákia legmodernebb balneoterápiás központja Pöstyénben

Sikeresen a végéhez érkezett az a 9 millió euro értékű beruházás, amelynek keretén belül öt hónapon keresztül fáradoztak a vállalat és a gyógyászati részleg személyzetének összeállításán, a gyógyászati és terápiás folyamatokat és eljárásokat a gyógyászatot felkereső vendégek igényeinek figyelembevételével átszervezték, és teljes körűen felújították a Pöstyénben található Danubius Health Spa Balnea központot.

Két pavilont teljes egészében felújítottak, és a medencék is megújultak a harmadik pavilonban, amelynek nagy részét már 2011-ben renoválták. “Közel 7 ezer négyzetméter területet újítottunk fel, és kb. 6 ezer négyzetméternyi cserepet fektettünk le. Teljesen lecseréltük a vezetékeket, az egész szellőző- valamint a légkondicionáló rendszert”, mondta Ing. Ivan Satina a szlovák pöstyéni gyógyfürdővállat műszaki igazgatója.

“A rekonstrukció mind vendégeink, mind pedig a személyzet számára is kényelmesebb környezetet biztosított”, - mondta a felújítással kapcsolatban Mudr. Rastislav Gašpar gyógyászati igazgató.

A kényelmes és modern kezelő helyiségek 2014. március 31-től állnak a pöstyéni fürdőt felkereső vendégek rendelkezésére, ahol élvezhetik a legnépszerűbb és legkeresettebb kezeléseket és kúrákat természetes gyógyforrások – termál ásványvíz és kénes iszap formájában.

Annak érdekében, hogy vendégeiknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák, a termál medencéket az úgy nevezett Tükör medencéket hideg és meleg vizes részekre osztották, így azok a vendégek, akik számára ez idáig nem volt javasolt a meleg vizes medence használata, szintén igénybe vehetik ezt a kezelést. A száraz pakolás és masszázs helyiségek ugyancsak megfiatalodtak és új, modern arculattal várják a vendégeket.

A rehabilitációs központot a legkorszerűbb rehabilitációs gépekkel szerelték fel el, amelyek a reumás ill. műtét utáni állapotban lévő térd-, váll- valamint egyéb ízületek kezelését segítik. Egy kiskonyha illetve egy gépkocsi is elhelyezésre került az ergoterápiás részlegen, ahol a páciensek gyakorolhatják a mindennapi életbe való visszatéréshez szükséges mozdulatokat.

A szerencsésebb elhelyezkedés érdekben az orvosi rendelőket mind egy helyre költöztették, ahol saját gyógyászati recepciójuk van. A balneoterápiás központban mostantól zavartalan működést biztosító, teljes gyógyászati személyzet dolgozik, lehetővé téve az orvosi ellenőrzések hatékonyabb időzítését valamint a várakozási idők rövidülését.

A gyógyászat vendégei ill. a nagyközönség rendelkezésére áll egy új, 300 négyzetméternyi területen fekvő Danubius Premier Fitness központ is, szintén saját recepcióval. A vendégek kényelmét szolgálja továbbá egy különleges zuhanyokkal ellátott szauna terület, pihenő terület közvetlen kapcsolattal a medencékhez, vizibicikli, valamint egy szépségszalon.

A Danubius Health Spa Balneá-t megnyitó ünnepség 2014. április 9-én került megrendezésre, amin közel 300 vendég vett részt köztük, diplomaták, nagykövetek, és sokan mások a társadalmi, szakmai valamint politikai élet területéről. Klaus Pilz úr a pöstyéni leányvállalat az SLKP a.s. vezérigazgatója köszönetét fejezte ki Iris Gibbor asszonynak, a CP Holdings Ltd. elnökének, a beruházást finanszírozó Danubius szállodacsoport többségi tulajdonosának, az építészeknek, Tursunov és Rajnic uraknak valamint a belsőépítésznek Gina Zarski asszonynak.
Az Energy Technologies képviselői átnyújtottak egy szimbolikus kulcsot Klaus Pilz úr a Danubius Health Spa Balnea vezérigazgatójának és Mudr. Rastislav Gašpar gyógyászati igazgatónak. Végül pedig hivatalosan együtt átvágták a szalagot.

Miután megtörtént az összes helyiség bejárása, átnyújtották a pöstyéni fürdő legjobb üzleti partnereinek a 2013-ban elért eredményekért járó Business Award-ot.

Ján Riapoš, a szlovák Paraolimpiai Bizottság elnöke a délután meglepetéseként kifejezte háláját a gyógy központ képviselőinek hosszan tartó együttműködésükért és a Szocsiban megrendezett paraolimpiai játékokon nyújtott támogatásukért, ahol 7 érmet nyertek.

Az after-party fénypontja a nagykövetekből összeálló Ambassador Band nevű alkalmi zenekar volt. Egy nagykövetekből és barátaikból álló exkluzív együttes, akik kiváló rock ‘n roll zenével szórakoztatták a nagyérdeműt. Theodore Sedgwick őexcellenciája az USA szlovákiai nagykövete keyboard-on játszott, Florin Vodita úr a romániai ügyvivő és az izraeli diplomata Gad Amir úr gitároztak és énekeltek. Grigorij Mesežnikov úr a politikai tudományok híres szakértője akusztikus gitáron remekelt, míg Shar Saadon úr elemző basszus gitáron játszott. Klaus Pilz úr a pöstyéni fürdő vezérigazgatója rövid időre leváltotta Peter Gogolát Banská Bystrica polgármesterét a doboknál.

A vendégek kitörő lelkesedéssel köszöntötték a fejlődést: „A Danubius Health Spa Balnea a  legszebb, a legmodernebb és Közép Európa legkiemelkedőbb minőségű balneoterápiás és rehabilitációs központja. ” – jelentette ki Klaus Pilz vezérigazgató úr és hozzátette, hogy a fürdőkomplexummal kapcsolatos jövőképe a reumás betegségek kezelésén valamint az aktív rehabilitáción túl a megelőző ellátási szolgáltatásokra is kiterjed.