Gyorsan haladnak az építési munkálatok

Pöstyén, 2014.03.03.

A Pöstyén gyógyfürdőhelyen található Danubius Health Spa Balnea szálloda felújítása az eredeti tervnek megfelelően halad. Pöstyén gyógyfürdőhely vezetése megerősítette, miszerint Közép-Európa legkorszerűbb balneoterápiai központja időben, 2014. április elején nyitja meg kapuit.

2013. november elseje óta kiterjedt felújítás folyik a Pöstyén gyógyfürdőhelyen található Danubius Health Spa Balnea szálloda iszaprészlegében, tükörmendence- és rehabilitációs központjában. A felújítás költsége megközelítőleg 9 millió euró, ami azt jelenti, hogy ez a legnagyobb szabású beruházás, amelyre Pöstyén gyógyfürdőhelyen az elmúlt 8 évben sor került.

A műszaki igazgató, Ivan Satina úr meggyőződése szerint a felújítás időben, 2014. március végén lezárul. „Jelenleg a tervnek megfelelően haladunk és a kedvező időjárásnak köszönhetően egyes építési munkálatok a tervezettnél korábban fejeződtek be,” – mondja elégedetten.

A pöstyéni gyógyfürdő gyógyászati igazgatója, Rastislav Gašpar, 250 fős csapatával együtt izgatottan várja a központ megnyitását. Az egyik kihívást az orvosok a Danubius Health Spa Balnea-ban található új irodákba történő átköltöztetése jelenti. A rekonstrukció és a kapacitások megnövekedése szükségessé teszi a munkafolyamatok újradefiniálását.
A gyógyvizes medencéket forró és hűvösebb vizű részekre osztják.  Azok a betegek, akik a víz magas hőfoka miatt nem tudták igénybe venni a tükörmedencét, most már sikeresen kezelhetőek. A rehabilitációs központ a legfejlettebb gyógyászati módszereket alkalmazza majd, beleértve egy kis konyhát és egy autót, a betegek rehabilitálása során, a mindennapi életben szükséges készségek gyakorlása és javítása érdekében. A fejlett rehabilitációs berendezés segíti a térd-, váll- és ízületi rehabilitációt reumatikus betegségek és műtéten átesett betegek esetén.

Az új alkalmazási programok oly módon kerülnek megvalósításra, hogy a kínálat a megelőző gyógyászati ellátást is magában foglalja: a radiális sokk-hullámterápia segít a fájdalmaktól szenvedő betegeknek visszanyerni mozgásképességüket; a vákuum-kompressziós terápiát különösen a vérkeringés javítására, az izomszövet erősítésére és a lábfájás enyhítésére használják.

A fitneszközpont területe 300 m²-re nő, belső uszodával, illetve saját rehabilitációs medencével és szaunával. A járóbetegek öltözőinek kialakítására e területen kerül sor a jövőben.

A Danubius Hotels Group számára Szlovákia legmodernebb gyógyászati központjának 2014 áprilisában történő megnyitója és üzemeltetése újabb mérföldkövet jelent a cég életében.

Kép