hírlevél törzsvendégprogram
"Tradíció, stílus és fantasztikus kezelések"
Danubius Health Spa Resort Thermia Palace*****
Danubius Health Spa Resort Thermia Palace*****
Kúpeľný ostrov , 921 29 Pöstyén, Szlovákia, Telefon: +421-33-775-61-11, E-mail: thermia@spapiestany.sk
Elnézést. Túllépte a keresési időt.

Új foglalás indítása


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap

Danubius Health Spa Resort Thermia Palace - Gyógykezelések Pöstyén

A világhírű fürdőváros, Pöstyén (Kúpele Pieštany) elsősorban a különleges gyógyforrásainak köszönheti hírnevét. A forrásvizek páratlan gyógyító ereje már hosszú generációk óta enyhíti a különböző betegségekben szenvedők bántalmait. Pieštany híres jelképe, a "Mankótörő" hűen tükrözi a település természeti kincsének gyógyító hatását. A Mankótörőnek tulajdonított csodatevő hatás legkevésbé sem eltúlzott, hiszen az itteni gyógykezeléseknek köszönhetően már sokan megszabadulhattak mankójuktól. Így volt ez a múltban, így van a jelenben is, és részünkről mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben is így maradjon.

Természetes gyógyforrások
Az egyedülálló gyógyforrások miatt látogatnak el az emberek már évszázadok óta Pöstyénbe, és ennek köszönhetően épült meg itt később a gyógyfürdő is.
Az ásványi anyagokban gazdag termálvízről és a kénes iszapról már a 14. században készítettek feljegyzéseket az orvosok.

Kéntartalmú melegvizes források
A Pöstyénben felszínre törő termálforrások magas ásványanyag tartalommal rendelkeznek (1500 mg/liter), emellett jelentős mennyiségű hidrogénszulfidot és egyéb szabad gázokat is tartalmaznak. A források a mintegy 2000 méter mélységben meghúzódó, tektonikus mozgások hatására kialakult repedésekből törnek felszínre. A forrásvíz hőmérséklete 67 és 69°C között van, a napi vízhozam eléri a 3 millió litert.

Kéntartalmú gyógyiszap
A kéntartalmú gyógyiszap nem csak Európában, hanem világszerte is egyedülállónak számít. Páratlan gyógyító erejét a Vág folyó medrében lerakódott homogenizálódott üledékanyagok és a kéntartalmú melegvizes források kölcsönhatása eredményezi.

Az iszap jelentős antifungális hatást fejt ki. Balneológiai alkalmazás céljára különleges technológiai eljárással készítik elő az iszapot, amelynek során számos kémiai és biológiai reakció hatására különböző érési és regenerálódási folyamaton megy át. Az alkalmazásra kerülő iszap zsíros, képlékeny hatású, állaga hasonlít a vajéra, és kiváló hőmegtartó és hőleadó tulajdonsággal rendelkezik. A vízhez képest négyszer lassabban hűl le, viszkozitása 350-szer magasabb a vízénél. Az iszap alkalmazási hőmérséklete megközelítőleg 45°C; a lokális iszappakolás vagy az egésztestes iszappakolás időtartama 20 perc. A pakolás a kezelt területek vagy az egész test átmeneti túlhevülését idézi elő az alkalmazási területtől függően. Az iszappakolás enyhíti az ízületi duzzanatokat, csökkenti az izomfeszültséget, valamint serkenti a porcok, kötőszövetek és porckorongok tápanyagellátását. Jótékony hatást gyakorol a szervezet gyulladáscsökkentő és immunfolyamataira, megakadályozva ezáltal az elasztin, kollagén és hyaluronsav lebomlását, egyúttal javítva a porcok, kötőszövetek és ízületek működését.

Javallatok
Reumatikus gyulladásos megbetegedések (idült sokízületi gyulladás, Bechterew-kór; lágyrész-reumatizmus, kötőszövet-gyulladás, fibromyalgia), degeneratív, nem gyulladásos reumatikus megbetegedések (kopások, metabolikus arthropathiák – köszvény, csont- és izomrendszer korai öregedése), idegrendszeri rendellenességek (isiász, CB-szindróma, idegbénulás, mozgásszervek tartási rendellenességei), ortopédiai rendellenességek (gerincferdülés, gerincelváltozások, sérülések és ortopédiai operációk utáni utókezelés)

Ellenjavallatok
Fertőző betegségek, szívelégtelenséggel járó keringési rendellenességek, heveny trombózis és thrombophlebitis, heveny gyulladásos (reumatikus) betegségek, rosszindulatú daganatos megbetegedés, akut pszichózis, instabil cukorbetegség visszatérő aciditással, terhesség, alkohol- és drogfüggőség, inkontinencia, harmadik személy általi ápolást szükségessé tevő állapot, gyakori epilepsziás rohamok.

Gyógykezelések

  A gyógykezelések reggel 7:00 órától délután 16:00 óráig vehetők igénybe. A relaxációs, valamint az orvosi vizsgálatot nem igénylő kezelések elérhetők a gyógyfürdő teljes nyitva tartási ideje alatt. A kezelések szünetelnek az alábbi ünnepnapokon: 01.01., Húsvét, 12.25

  Gyógykezelések a Danubius Health Spa Resort Thermia Palace szállodában


  Kúpeľný ostrov , 921 29 Pöstyén, Szlovákia Telefon: +421-33-775-61-11
  Rezervációs telefon: +421 33 775 6677, Rezervációs fax: +421 33 775 7739, E-mail: thermia@spapiestany.sk,
  GPS Koordináták:N 48°35'12.9" E 17°50'27.7"
  Danubius Health Spa Danubius Premier Fitness Danubius Healthy Choice Emporium Wellness and Beauty TÜV ESPA certificate
  Danubius Hotels Group
  Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
  Legutóbb
  megtekintve
   
  X Danubius Health Spa Resort Thermia Palace