hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 
Pöstyén

PÖSTYÉN FÜRDŐÖRÖKSÉGE

A pöstyéni fürdőszigetet Európa legnagyobb és legkülönlegesebb gyógyfürdőkomplexumai között tartják számon.  A tíz termálforrás jótékony hatását magában egyesítő gyógyvíz jelentős mennyiségű hidrogénszulfidot, és literenként 1500 mg ásványi anyagot tartalmaz. Az évszázadokon keresztül a Föld mészkőrétegeiben érlelődő vizet a felszínre törése során a magma melegíti fel természetes úton 67-69°C hőmérsékletre.

Pöstyénfürdő Adam Trajan 1642-ben megjelent versének köszönhetően tett szert világhírre, amelyben első ízben nyert említést. A fő forrás nevében máig őrzi a költő emlékét. A fürdőhely a 19. században páratlan fellendülésen ment keresztül, miután a Winter család átvette a bérleti jogot a tulajdonosoktól. Ebből a korból származik a város szimbóluma is, amely egy mankóját kettétörő férfit ábrázol, aki a gyógyvíz hatására szabadult meg a fájdalmaitól. A Winter család a fürdő modernizálásának elkötelezett híveként olyan csodálatos szecessziós alkotásokat hagyott örökül, mint a Thermia Palace és az Irma Spa épülete. A fürdő számos hírességet vonzott, közöttük I. Károly osztrák császárt, Selma Lagerlöf írónőt, Lehár Ferenc zeneszerzőt, indiai maharadzsákat, arab sejkeket és híres filmcsillagokat.

TERMÉSZETES FORRÁSOK ÉS JELLEGEZETES KEZELÉSEK

1. Ásványvíz
A természetes úton felszínre törő, ásványi anyagokban gazdag termálforrások (1500 mg/liter) jelentős mennyiségű ként és hidrogénszulfidot is tartalmaznak. Az ásványvíz egyedülálló tulajdonságainak és a súlyos mozgásszervi, vagy izom- és csontrendszeri betegségekre – többek között a köszvényre és reumára - gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően vált világhírűvé. Évszázadok óta eredményesen alkalmazzák rehabilitációs kezelések szerves részeként.

Jellegzetes kezelés - Termálvizes fürdő
(a kezelés természetes termálvízzel töltött medencében, az ún. "tükörmedencében" vagy kádfürdő formában, egyedileg vehető igénybe)
Kezelés ajánlott időtartama: 20 perc
Kezelés leírása: Elősegíti a feszes izmok feloldását, és az ízületi fájdalmak enyhítését, miközben a 38°C meleg természetes termálvíz tökéletes ellazulást eredményez a vendég számára. A kezelést egy 15 perces relaxáló szárazpakolás zárja.
Hatások: A hő hatására csökken a vérnyomás, miközben az izmok ellazulnak a bőrbe felszívódó kén és ásványi anyagok hatására. A kezelés segít meggátolni a porc- és kötőszövetekben található elasztin és kollagének lebomlását.


2. Pöstyéni iszap
A pöstyéni iszap a világ egyik legjobb minőségű peloidja, amely kiváló hőátadási tulajdonsággal rendelkezik. Az iszapot talaj, folyami üledék, lebomlott szerves anyagok és ritka baktériumok alkotják.  Termálvizes medencében való érlelésnek köszönhetően magas kén és hidrogénszulfid-tartalommal rendelkezik. Az iszapkezelés pakolás vagy - Pöstyénben egyedülálló módon - iszapmedencés fürdő formájában vehető igénybe, ahol termálforrások vízével átitatott természetes kéntartalmú iszap kerül alkalmazásra.
 
Jellegzetes kezelés – Iszapmedence
Kezelés időtartama: 5-10 perc
Kezelés leírása: Csökken az izmok feszültsége és enyhülnek a fájdalmak. A kezelés hatására keletkező intenzív melegségérzet mellett a szervezet magába szívja az iszap gyógyító alkotóelemeit, ami gyors relaxációt eredményez. A vendégek gyakran elalszanak a kezelést követő száraz pakolás közben.

Hatások: megegyeznek az ásványvizes termálfürdő hatásaival.


Miért foglaljon nálunk?
   
A LEGJOBB ÁR GARANTÁLT
A LEGJOBB ÁR GARANTÁLT
Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb áron!
 
   
   
NINCS FOGLALÁSI DÍJ
NINCS FOGLALÁSI DÍJ
Mi semmilyen foglalási díjat nem számítunk fel!
 
   
   
NYUGDÍJAS KEDVEZMÉNY CSAK NÁLUNK
NYUGDÍJAS KEDVEZMÉNY CSAK NÁLUNK
Nyugdíjas kedvezmény csak direkt foglalóknak jár.
 
   
6 db szálloda felel meg a feltételeknek
Gyorsnézet

Danubius Health Spa Resort Thermia Palace *****

"Tradíció, stílus és fantasztikus kezelések"

4.8/5 85 értékelés

Min. ár EUR 185,00 szoba/éj Árak és foglalás
Gyorsnézet

Danubius Health Spa Resort Esplanade ****

"Aktív felüdülés sporttal és fürdőzéssel"

4.8/5 153 értékelés

Min. ár EUR 105,00 szoba/éj Árak és foglalás
Gyorsnézet

Spa Hotel Grand Splendid ***

"Találkozópont a fürdőszigeten"

4.6/5 236 értékelés

Min. ár EUR 64,00 szoba/éj Árak és foglalás
Gyorsnézet

Vila Trajan **

"Pöstyén szívében"

4.0/5 6 értékelés

Min. ár EUR 92,00 szoba/éj Árak és foglalás
Gyorsnézet

Hotel Jalta & Dependances **

"Pöstyén szívében"

4.7/5 8 értékelés

Min. ár EUR 64,00 szoba/éj Árak és foglalás
Gyorsnézet

Spa Hotel Pro Patria **

Egészség és gyógyulás

4.4/5 26 értékelés

Min. ár EUR 111,00 szoba/éj Árak és foglalás
Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X